Névjegy

idegenzona_portre.jpg 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István blogja ufóesetekről, földönkívüliekről, idegen világokról, űrkutatási aktualitásokról és csillagászati érdekességekről

Idegen Zóna

Látogatottság

idegenzona_olvasottsag_201803.jpg

Ajánló

szakdolgozat_hird.jpg

 
gondolatok_bloghird.jpg

 

meridian_logo_hirdetes.jpg

Szerzői jogvédelem

Az Idegen Zóna blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása tilos, a tartalom részleges felhasználása csak a szerző neve és a forrás szabályos feltüntetése esetén, a szerzői jog nemzetközi normáinak betartása mellett lehetséges.

A TUDOMÁNY HATÁRTERÜLETEIN

Prusi 2016.04.16. 19:45

Az elmúlt másfél évtizedben több mint húsz hazai és külföldi ufókutató, illetve szervezet részesült Pax Galacticana – In Memoriam Colman von Keviczky Díjban, amelynek átadására hagyományosan az Ufómagazin és az Ufószövetség által rendezett exopolitikai konferenciákon kerül sor. Az ICUFON nemzetközi szervezet egykori vezetőjének emlékét őrző elismerést azoknak ítélik oda, akik kiemelkedő jelentőségű munkát végeznek a hazai és nemzetközi ufókutatás, a környezetbarát energia kutatása, a parapszichológia, a megmagyarázatlan jelenségek feltárása, valamint Keviczky Kálmán emlékének ápolása terén. Sorozatunkban a Pax Galacticana-díjjal elismert ufókutatók, magánszemélyek és klubok szakmai munkáját, tevékenységét mutatjuk be.

20160416_illusztracio_5.jpg

Csefkó Pál Tamás feltaláló, energetikus elmondása szerint ötévesen határozta el, hogy egy új energiát talál ki az emberiségnek. Már 12 évesen saját építésű rádióadóval sugárzott zenét a többi fiatal számára, amit a hatóságok be is mértek. Ennek kapcsán, valamint komoly műszaki érdeklődésének és kiváló szakmai eredményeinek köszönhetően felvételi nélkül került technikus szakközépiskolába, ahol 1984-ben elektronikai műszerész szakképesítést szerzett. Tizenöt évig rádiótelefon-műszerészként dolgozott, ezzel párhuzamosan húsz évig számítógépeket épített. Később saját műszaki kereskedést nyitott, amelyet több vállalkozás is követett. Érdekességként említi, hogy a legkisebb házi építésű számítógéppel 1986-ban első helyezést ért el a Budapesti Számítástechnikai Szakkiállításon. Több mint három évtizede foglalkoztatja intenzíven a nullponti energia kutatása. Példaképének tekinti Nikola Teslát, először az Egyesült Államokban hívták a 21. század Teslájának. Eddig több mint 170 találmány fűződik a nevéhez. Külföldön és országszerte több száz eredményes bemutatót tartott találmányairól, a budapesti exopolitikai kongresszusokon is rendszeresen beszámol kutatási eredményeiről.

Mint mondja, találmányaival és fejlesztéseivel azt a célt kívánja elérni, hogy minél energiatakarékosabb, költséghatékony és fogyasztóbarát berendezések készüljenek lakossági és ipari felhasználásra. Az ún. spiráláram új megvilágításba helyezi az elektromágnesességről és az alapvető fizikai kölcsönhatásokról szerzett eddigi ismereteket. Sok más előnye mellett jelentős megtakarítást tesz lehetővé az ebből kifejlesztett CSP-konverter, amely az egyenáramból spiráláramot állít elő a nagy teljesítményű elektromos berendezések számára, a hagyományosan működő invertereknél jobb áramvezetést alakít ki a vezetékeken és a fogyasztón, így a készülék hatásfokának javulását eredményezi. Az általa alkalmazott transzformátor segítségével – amely méretében és működési tulajdonságaiban egyaránt felülmúlja a hagyományos átalakítókat – a földfüggetlenség miatt a víz alatt is lehet működtetni a 230 voltos elektromos hálózatról üzemelő készülékeket. Az ugyancsak erre épülő plazmatechnológiájával működésre lehet bírni a kiégett izzókat és fénycsöveket, nagyobb teljesítményben pedig instant hidrogént lehet előállítani vele, amellyel egyből üzemeltethetőek a belső égésű motorok. Az energetikus új műszaki megoldásain alapul a világ leggyorsabb akkumulátortöltője  – amellyel az elektrokémiában tanultakat is megváltoztathatja –, új akkumulátora a hagyományos 350 W/kg-mal szemben a 1,5 kW/kg energiasűrűséget is elérheti, valamint a mobil áramforrás, a napelemes tetőfedő modulrendszer, az elektromos lengéscsillapító, a széndioxid-csökkentő, a fénycsőgyújtó készülék és számos más saját fejlesztésű berendezés, amelyek sorozatgyártásához jelenleg befektetőket keres.

20160416_illusztracio_1.jpg

Dr. Egely György kutató-mérnök 1974-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának hőerőgépész szakán szerzett diplomát, 1982-ben műszaki hőtanból doktorált. 1974-től 1990-ig az MTA Központi Fizikai Kutatóintézet Atomenergia-kutató Intézetének munkatársa volt, 1980-81-ben másfél évig – a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjasaként – az Egyesült Államokban, a Brookhaven National Laboratoryban dolgozott.

– Ekkoriban ébredt fel bennem az érdeklődés, hogy a tudomány eszközeivel és lehetőségeivel, elfogultság nélkül tanulmányozzam az ismeretlen jelenségeket. Mivel abban az időben a parajelenségek kutatása még a „tiltott” kategóriába tartozott Magyarországon, először a gömbvillámok kutatásával kezdtem foglalkozni. Megfigyeléseim gyűjteményét és a gömbvillámok leírására vonatkozó elméletemet a „Gömbvillám! A kulcs a negyedik dimenzióban?” című könyvemben tettem közzé. Korábban is lehetett tudni, hogy a bioenergia többféle hatást okoz, például megváltoztatja testek szilárdságát és az elektromos tulajdonságokat, de az egyes növények növekedésére is hatást gyakorol. Ilyen anomáliákról szól az először 1990-ben megjelent, majd 2004-ben átdolgozva kiadott Titokzatos erők? című könyvem. Több mint tízéves munka után, a kilencvenes évek közepén sikerült egy egyszerű, hordozható, elektronikus készüléket sorozatgyártásban előállítani, amelynek segítségével az emberek életenergia-szintjét, vitalitását lehet mérni. Közben 1996-ban elkezdtem azt a kísérleti és elméleti, energetikai kutató-fejlesztő munkát, amelynek célja környezetbarát, megújuló energiaforrások feltárása. Ezzel kapcsolatban több ismeretterjesztő és műszaki könyvem jelent meg: a Tiltott találmányok, a Borotvaélen, a Vízautók... Antigravitáció…, valamint a Bevezetés a tértechnológiába sorozat három kötete. Immár nyugdíjasként folytatom a munkát, napjainkban elsősorban a hidegfúzióval kapcsolatos kísérleteket végzünk, ebben a témában írt új könyvem jelenleg megjelenésre vár.

20160416_illusztracio_2.jpg

Kisfaludy György időfizikust már fiatalkorában foglalkoztatta az elektronika és a számítástechnika. Az általa vezetett laboratóriumban különböző eljárásokat dolgozott ki és sikeres méréseket hajtott végre a gravitációs hullámokkal, és megépítette a Föld első, valóban működő gravitációs távcsövét. Az elmúlt években is kiterjedt gyakorlati kutatásokat végzett, kísérletezett örökmozgó szerkezet és speciális űrszonda építésével, valamint a kvantummechanikában ismert Einstein–Podolsky–Rosen-paradoxonra épülő, ún. EPR-adatátvitellel is. A mesterséges intelligenciával, a gravitációval, a fényhullámokkal és az időszerkezettel, továbbá a lélekkel kapcsolatos, több évtizedes kutatásainak eredményeként egységes filozófiai elméletet állított fel, amely sajátosan ötvözi a vallást és a tudományt, a „hitet és a hitetlenséget”. Lelkészi vezetőként 1997-es alapítása óta irányítja Az Univerzum Egyházát, amely – a kisegyházakat megszüntető parlamenti döntést követően – jelenleg Isten-tan Egyesület néven folytatja működését. Az Universum Universitas Szabadegyetem tanszékvezetője és a Huniversitas egyházi egyetem spiritus rektora, tanszékvezetője. Másfél évtizede szerkeszti az alternatív tudománnyal, filozófiával, történelemmel, energiakutatással és ezotériával foglalkozó Terembura című hun kutatási folyóiratot. Munkatársaival több mint félezer magyar–idegen nyelvű szótárat állított össze az őstörténeti kutatások lingvisztikai támogatására. Rendszeresen tart előadásokat, és számtalan tanulmánya jelent meg különböző témákban, valamint két-két könyvet írt az idő szerkezetéről és a lélek működéséről.

Kisfaludy György örömmel újságolta, hogy az egri Univerzum Klub segítségével sikerült végleges helyet találni az Universum Universitas Szabadegyetem nyári táborának a Szilvásvárad melletti, nagyvisnyói Boróka Táborban. Idén már harmadik alkalommal rendezik meg itt az ún. Természeti Törvények Táborát, amelynek korábban évtizedeken át Tata adott otthont. A 2016. július 11. és 17. között megtartandó 37. nyári tábor résztvevői a kikapcsolódás mellett nívós előadásokon vehetnek részt, és új ismeretekkel gazdagodhatnak.

20160416_illusztracio_3.JPG

Tóth László nagykanizsai üzemmérnököt már fiatalon érdekelte a repülés és az űrhajózás. Kezdetektől részt vett a Gene M. Phillips és Erich von Dӓniken által alapított Ancient Astronaut Society világkongresszusain: 1975-ben Zürichben, 1976-ban a jugoszláviai Crikvenicában – ahol a Húsvét-szigeti szobrokról tartott előadást –, 1982-ben Bécsben, 1983-ban Chicagóban, 1987-ben a jugoszláviai Novi Vinodolskiban, 1991-ben Berlinben. Több cikke is megjelent az Egyesült Államokban, Franciaországban és Belgiumban. 1985-ben harminc neves külföldi kutató között 16 oldalas tanulmányát közölte a palenquei dombormű műszaki rekonstrukciójáról a Peter és Johannes Fiebag által szerkesztett Aus den Tiefen des Alls (A világegyetem mélységeiből) című könyv. Számos publikációja jelent meg az Ufómagazinban, és rendszeresen tart előadásokat exopolitikai konferenciákon. Fő kutatási területei a múlt emlékei Mexikóban, Indiában, Indonéziában, Egyiptomban. Évtizedek óta foglalkoztatja az ufók mozgástörvényeinek megértése, a nem kémiai elven működő hajtóművek kérdésköre, a kozmikus civilizációk hierarchiája, az ufonauták tudása, jelleme, stratégiája és tervei. Newton első törvényének általa tett kiegészítése forradalmasíthatja az űrkutatást, az ennek alapján működő forgórendszer gyakorlati alkalmazása a világűrben is könnyedén lehetővé teszi a közlekedést.

– Az ufók mozgására nincs semmilyen tudományosan elfogadott törvényszerűség: a rotor, légcsavar, turbina, illetve hang- és égéstermék kibocsátása nélkül helyváltoztatásra képes repülő szerkezetek létezése nem illeszkedik Newton törvényeihez. Éppen ezért egy fontos félmondattal egészítettem ki Newton első törvényét, amely ezzel így szól: „Minden test megtartja nyugalmi helyzetét, vagy egyenes vonalú, egyenletes mozgását, amíg egy külső erő nem kényszeríti mozgásállapotának megváltoztatására – kivéve, ha a testen belül mesterségesen belső erőket gerjesztünk.” Ez azt jelenti, hogy egymásra merőleges tengelyek körül kell forgatni tömegeket, és ennek hatására olyan erő keletkezik a rendszeren belül, amely mozgási energiává alakítható – foglalta össze kutatási eredményeit.

20160416_illusztracio_4.jpg

Medgyesi Iván, az egri Univerzum Klub elnöke, matematika-fizika szakos tanár már szintén gyermekkorában érdeklődött a világűr felfedezése és a rejtélyes jelenségek iránt.

– Nem az a célom, hogy bárkit „megtérítsek” vagy győzködjek a saját véleményemről, viszont aki hozzám fordul a témában, annak szívesen válaszolok – mondja a klub vezetője, akinek egyik kedvenc témája a Hold kutatása. Nézete szerint a Hold egyik felén az idegenek korábban nagy mennyiségű ásványt bányásztak ki, és ezek helyén, a felszín alatt hatalmas üregek maradtak. Ezzel lecsökkent a Hold ezen oldalának az átlagsűrűsége, a másik fele viszont ugyanakkora tömegű maradt, és a Föld körüli keringése során – a fizika törvényeinek engedelmeskedve – a nagyobb tömeg a külső oldalon helyezkedik el. Ennek köszönhetően a Holdnak mindig csak egy oldalát látjuk. Az idegenek bázisokat hoztak létre a hatalmas, felszín alatti csarnokokban, és távcsöveikkel a lelepleződés veszélye nélkül tudnak minket megfigyelni.

Medgyesi Iván 1995-ben, a Heves Megyei Ufóklub első rendezvényén lépett be a csapatba, és öt évig elnökhelyettesként, majd 2000 óta elnökként intézi és szervezi az időközben új nevet kapott Univerzum Klub életét. Ez a közel negyvenfős, lelkes baráti társaság minden hónapban tart összejöveteleket a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Ilyenkor arra is lehetőség nyílik, hogy bárki elmondja átélt vagy tapasztalt megmagyarázhatatlan élményét, a klub tagjai pedig segítenek az észlelt jelenség azonosításában. A klubnapokra meghívják az ország neves előadóit és kutatóit, akik ismertetik a hallgatósággal kutatási eredményeiket. Az előadók szívesen fogadják el a meghívást az egri klubba, mert a jól tájékozott közönséggel folytatott beszélgetés és a kérdésekre adott válaszok az ő ismereteiket is tovább építik. Nyáron a szabadtéri programokon a sor, minden augusztusban megtartják az elmaradhatatlan éjszakai ufólest a Perseida meteorraj érkezésének idején. Az Univerzum Klub – május végén – idén is megrendezi az Ufó- és Parakutatók Országos Szakmai Fórumát a nagyvisnyói Boróka Táborban.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
AZ UFÓMAGAZIN 2016. MÁRCIUS–ÁPRILISI SZÁMAIBAN

Címkék: archívum