Névjegy

idegenzona_portre.jpg 

E-mail: prusiblog@gmail.com

 

Prusinszki István blogja ufóesetekről, földönkívüliekről, idegen világokról, űrkutatási aktualitásokról és csillagászati érdekességekről

Idegen Zóna

Látogatottság

idegenzona_olvasottsag_201803.jpg

Ajánló

szakdolgozat_hird.jpg

 
gondolatok_bloghird.jpg

 

meridian_logo_hirdetes.jpg

Szerzői jogvédelem

Az Idegen Zóna blog összes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll. A blogon megjelenő anyagok másolása, kereskedelmi forgalomba való hozása tilos, a tartalom részleges felhasználása csak a szerző neve és a forrás szabályos feltüntetése esetén, a szerzői jog nemzetközi normáinak betartása mellett lehetséges.

MÚLTUNK REJTÉLYEI, JÖVŐNK KILÁTÁSAI

Prusi 2015.08.28. 12:58

Nagyszabású rendezvénnyel és gyermekrajz-pályázattal ünnepelte alapításának 20. évfordulóját június 27-én az egri Univerzum Klub. Az egész napos exopolitikai kongresszus résztvevői tíz érdekfeszítő előadást hallgathattak meg az emberiség rejtélyes múltjáról és a jövő kilátásairól.

dsc05015.JPG

Kezdetben Heves Megyei Ufó Klubnak, majd Agria Ufó Klubnak hívták az 1995-ben Ridegné Szabó Éva által alapított egri szervezetet, amely 2000-ben vette fel az Univerzum Klub nevet, hogy tagjai – akik nyitott gondolkozású emberek lévén minden más megmagyarázatlan jelenséggel is foglalkoznak – ezzel is kifejezzék érdeklődésük sokféleségét. Az Univerzum Klub az országos hálózat része, a Magyar Ufókutató Szövetség tagja. Ez a jelenleg több mint harminc fős, lelkes baráti társaság minden hónapban egy alkalommal tart összejöveteleket, amelyek mindig jó hangulatban telnek, havonta egyszer pedig a legváltozatosabb témákban hallhatók előadások. Ezeken a klubnapokon bárki elmondhatja átélt vagy tapasztalt megmagyarázhatatlan élményét, a klub tagjai pedig segítenek az észlelt jelenség azonosításában.

– Kezdettől fogva arra törekszünk, hogy otthont adjunk azok számára, akik nem tudnak vagy nem mernek hova fordulni ilyen jellegű kérdésükkel. Húszéves számvetésünk azt mutatja, hogy míg a klubot megalakulásakor csak egy maroknyi új szellemű gondolkodó alkotta, nyitottságunk révén mára már népes táborral büszkélkedhetünk. Mi nem vagyunk restek alternatív válaszokon gondolkodni világunk megmagyarázatlan kérdéseivel kapcsolatban. A klub szellemisége átformálta tagjait, és egy korlátoktól mentes, új teóriák befogadására képes gondolkodásra állított át minket. Eredményeink azt mutatják, hogy ezen az úton érdemes és szükséges tovább haladnunk – fogalmazott Medgyesi Iván, az Univerzum Klub elnöke.

A „Múltunk rejtélyei, jövőnk kilátásai II.” címmel megrendezett jubileumi kongresszuson több mint száz érdeklődő nézte és hallgatta végig a meghívott tíz előadó érdekes beszámolóit az űr-, jövő- és ufókutatással, paleoasztronautikával és energetikával kapcsolatos kutatási eredményekről.

dsc04352.JPG

Elsőként Tóth László nagykanizsai mérnök invitálta a hallgatóságot virtuális kalandozásra a Naprendszer bolygóihoz és a csillagokhoz. Newton első törvényének általa tett kiegészítése forradalmasíthatja az űrkutatást, az ennek alapján működő forgórendszer gyakorlati alkalmazása a világűrben is könnyedén lehetővé teszi a közlekedést. Elgondolkodtató fotókkal illusztrálta, hogy a fenti elven működő „isteni szállítóeszközök” emlékét a mai napig őrzi a buddhista templomépítészet, majd bemutatta legújabb makettjét, amelynek megépítésével meghódíthatóvá válhat az egész univerzum. Közérthetően ismertette a kozmikus utazások lehetőségeit összefoglaló táblázatát, és felhívta a figyelmet arra is, hogy a Münchhausen báró hihetetlen kalandjairól szóló regény valójában hemzseg az időfizikára, tértechnológiára és időutazásra vonatkozó utalásoktól.

Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője új-mexikói, roswelli utazásáról, ott szerzett élményeiről és saját kutatásairól mesélt. Az idegenekkel való kapcsolat elgondolkodtató bizonyítékaként említette az indián őslakosok rejtélyes építményeit és barlangrajzait, valamint az évszázadokkal ezelőtti „kozmikus tanítómesterekre” utaló egyedi koponyákat. Véleménye szerint az 51-es körzetként elhíresült titkos katonai terület – ahol az amerikai hadsereg a legmodernebb légi járműveket és eszközöket teszteli – kiváló lehetőséget nyújt az ufókkal kapcsolatos dezinformációra, az 1947-es roswelli ufókatasztrófa környéke pedig napjainkban is turisták ezreit vonzza. Végezetül bemutatta a Roswellben lezuhant földönkívüli boncolását bemutató, a mai napig viták kereszttüzében álló dokumentumfilmet.

dsc04466.JPG

Oláh András debreceni mérnök az intelligens tervezettségről tartott előadást, amely szerint az élet keletkezése nem magyarázható a darwini elmélet keretei között, mert utóbbi csupán a létformák megjelenésével foglalkozik. Bizonyos biológiai tulajdonságok azért haladják meg a darwini véletlenszerűség magyarázatát, mert a tervezettség nyomai tapasztalhatók rajtuk, a tervezés pedig intelligens tervezőt feltételez. „Ez az új tudományos elmélet tökéletes megoldást nyújt mind az ufókérdésre, mind a földi élet keletkezésére, amellyel Darwin nem foglalkozott. Újabb és újabb adalékok kapcsolhatók a megoldáshoz, és ma már egyértelmű, hogy a darwini evolúciós elmélet végleg megbukott” – fogalmazott.

Ezután dr. Mandics György temesvári születésű író, kutató következett, aki az 1908-ban történt tunguszkai robbanás máig kiderült részleteibe nyújtott betekintést. Előadása mögött érzékelhető volt az a rengeteg munka, amellyel a 107 évvel ezelőtti esemény okaira keresett magyarázatot. Bemutatta a legérdekesebb, legnagyobb visszhangot kiváltott vizsgálati eredményeket és jelentéseket, és hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedekben több mint 50 expedíció és 440 elmélet felállítása sem oldotta meg a rejtélyt, így a tunguszkai eset talán örökre megoldatlan marad.

dsc04505.JPG

Az ebédszünetben az Etka-jóga Nemzetközi Egyesület Szegedi Csoportja tartott zenés bemutatót. Közben arra invitálták a nézőket, hogy kövessék mozdulataikat, amit a színpad előtt többen meg is tettek. Az előtérben egész nap könyvvásár várta az érdeklődőket, és meg lehetett tekinteni az Univerzum Klub jubileumi gyermekrajz-pályázatára érkezett alkotásokat is. A kongresszus ideje alatt elnökségi és választmányi ülést tartott az Ufószövetség.

A délutáni programot Knoll Gyula vadászpilóta, repülőezredes nyitotta meg, akinek életútja és azonosítatlan repülő járművekkel történt találkozásairól szóló előadása teljesen magával ragadta a hallgatóságot. Elmondása alapján Magyarország légterében és a Szovjetunióban is találkozott ufókkal, de ezekről az esetekről csak nyugdíjba vonulása után mert nyíltan beszélni. Azóta viszont a kutatásnak szenteli az életét, 85 évét meghazudtoló lelkesedéssel foglalkozik a földönkívüli élet kérdésével, a témával kapcsolatos könyveket ír, és szeretettel fordul az ufológia és az idegen civilizációk iránt fogékony érdeklődők felé. Lebilincselő előadásában eddigi kutatásaiból nyújtott ízelítőt, ismertette a dimenzióközi lények eltérő fajtáit, a különböző típusú eltérítéseket és a legismertebb kontaktok történeteit is.

Ezt követően Kisfaludy György időfizikus lépett a hallgatóság elé, aki régebbi parakutatási anyagaiból ismertetett izgalmas részleteket. Felhívta a figyelmet a túlgondoskodás veszélyeire, amit egyúttal magyarázatnak is tekint a távoli civilizációk látszólagos „mozdulatlanságára”. Véleménye szerint az emberiség problémáit emberi léptékkel kell legyőzni, a földönkívüli lények segítenek megmutatni a helyes utat, de helyettünk nem tehetik meg a megfelelő lépéseket. Bemutatta egy olyan kapcsolat hangfelvételét is, ahol a médium egy földönkívüli lény válaszait tolmácsolta, ezáltal bepillantást engedett egy másik bolygó lakóinak életébe.

dsc04692.JPG

Nemere István író elgondolkodtató előadásában azokról az eredetmondákról, régészeti leletekről, ősi térképekről és közvetett bizonyítékokról tett említést, amelyek arra utalnak, hogy a mai emberiség előtt már legalább egy fejlett civilizáció létezett a Földön. Több mint tízezer évvel ezelőtt hatalmas kozmikus csapás érte a bolygót, amelyről az elődcivilizáció tagjai időben tudomást szereztek, figyelmeztették a számukra még primitív népeket, ők pedig elmenekültek innen, és a Naprendszer különböző égitestjein kezdtek új életet, majd az univerzum más pontjaira is eljutottak.

Sós Tibor helyszínelő kutató, a szegedi Ufo-Controll Hálózat vezetője – aki a témában egyedülállóan eddig több száz órányi videót forgatott hazai ufóesetekről – vetítéssel kísért előadásában az ufótéma komolyságára hívta fel a figyelmet. Olyan megdöbbentő, mégis hiteles történetekből gyűjtött össze egy csokorra valót, amelyekben az ufós élményeket átélt szemtanúk – közöttük rendőrök, katonatisztek, pilóták – meséltek észleléseikről és tapasztalataikról.

Kalmár János, az Ufószövetség elnöke az „L”-hallgatás művészetéről, az ufótémát övező rejtélyes titkolózásról beszélt a tőle megszokott érdekfeszítő stílusban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a nagyhatalmak vezetői következetesen tagadják az idegenek földi jelenlétét. S bár számos olyan információ szivárgott ki, amely egyértelműen bizonyítja a földönkívüliek létezését, a legtöbb ember inkább a megnyugtató hazugságot választja a kényelmetlen igazság helyett.

dsc04733.JPG

Végezetül Csefkó Pál feltaláló tartott látványos bemutatóval színesített, könnyed hangvételű előadást az energetika lehetséges jövőjéről, a környezetbarát technológia fontosságáról. Találmányaival és fejlesztéseivel azt a célt kívánja elérni, hogy minél energiatakarékosabb, költséghatékony és fogyasztóbarát berendezések készüljenek lakossági és ipari felhasználásra. Ilyen célt szolgál például a napelemes tetőfedő modulrendszer, az elektromos lengéscsillapító, a spirálcsöves lámpatest, a fénycsőgyújtó készülék és számos más, saját fejlesztésű berendezés, amelyeket működés közben is meg lehetett tekinteni a helyszínen.

Az egész napos rendezvény utolsó szakmai programjaként, a fórumon a színpadon helyet foglaló előadók válaszoltak a közönség kérdéseire. A jubileumi kongresszus állófogadással zárult, ahol Medgyesi Iván klubelnök köszöntője után Pusztay Sándor és Kalmár János az Ufószövetség Nívódíját adta át az Univerzum Klubnak a nemzetközi és hazai exopolitikai kutatásban, az ufó- és parajelenségek feltárásában, azok objektív megismertetésében, népszerűsítésében az elmúlt 20 évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

PRUSINSZKI ISTVÁN

EREDETILEG MEGJELENT
AZ UFÓMAGAZIN 2015. AUGUSZTUSI SZÁMÁBAN

Címkék: archívum